In Bosnië is het ook zo dat als je mensen kent, je verder komt. Zo ook met dit project. Stichting Make Sense! werkt al langer samen met het Rode Kruis in deze regio. Marina, hulpverlener van het Rode Kruis in de buitengebieden van Doboj, heeft ons het gezin Djuric aanbevolen.

Met dank voor de inzet
Dragan is lid van de Rotery Club van Doboj (http://rc-doboj.org/), een groep ondernemers en weldoeners, die zich inzetten voor de medemens en de bestrijding van armoede. Zij kennen weer aannemers en leveranciers van materiaal. In Bosnië sponsor je niet zomaar een goed doel, je moet eerst weten wie er achter de organisatie zit en zeker zijn dat het geld of het materiaal goed terecht komt. Als dank voor de inzet wordt je dan weer uitgenodigd voor een uitgebreide maaltijd.

Gratis onderdak
Omdat het huis van Dragan te klein is voor alle medewerkers, mogen twee vrijwilligers gratis verblijven in een appartement in het centrum van Doboj. De eigenaresse Bosa en haar man vinden het zo mooi dat we een huis bouwen voor anderen dat zij hun verhuurappartement voor een week ter beschikking stellen.

Alle beetjes helpen
In Doboj is het nog niet heel gebruikelijk dat je toeristen uit Nederland over straat ziet lopen. Sommige mensen zijn nieuwsgierig en vragen in gebrekkig Engels of een beetje Duits wat je komt doen. Als je dan vertelt over onze bouwreis, krijgen we zo 20 Bosnische Mark in onze handen geduwd. Alle beetjes helpen.

Zo hebben we in Nederland ook al jaren een hele trouwe groep van particuliere donoren. Vrienden, kennissen, collega’s, opdrachtgevers, werkgevers, buren, huurders of dorpsgenoten die elk jaar een bedrag doneren. Zo hebben we toch maar mooi weer EUR 18.000,- bij elkaar gekregen voor dit huis van Djuric!

Helaas is ook in Bosnië alles duurder en schaarser geworden. We moeten kijken of we uit komen en nog iets overhouden voor een ander gezin dat we ook nog graag een beetje willen helpen. Maar daarover later meer.