Hij is veruit de jongste van de groep. Niels Romeijn zit in het laatste jaar van de ALO (Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding) aan de HAN in Nijmegen en is 23 jaar. Samen met vriendin Anouk is hij voor het eerst in Bosnië.

“Ik ga graag op vakantie in Frankrijk. Eigenlijk verschilt dit landschap niet veel van delen van Frankrijk. Dus, het voelt heel vertrouwd ondanks dat er een andere cultuur is.” zegt hij. Zijn ouders Cor en Yvonne komen al sinds 2015 in Doboj. Meestal in februari als de zaaipakketten en hulpgoederen via Hulpaktie Doboj worden uitgedeeld.“ In 2017 bouwde Make Sense! een huis voor de familie Simić. Anouk en ik hebben toen besloten om het meisje Slavica Simić (8) financieel te ondersteunen. Nu we hier toch zijn, gaan we haar natuurlijk ook opzoeken.”

Niels woont samen met Anouk in Veenendaal. Maar is geen klusser. Op de Make Sense! bouwplaats heeft hij de afgelopen dagen stenen gesjouwd, gaten gevuld en de achtermuur gemetseld. “Daar gaat nog best veel tijd in zitten, hoor!” zegt hij, tevreden wijzend naar de achtermuur van het huis. “Ik vind het geweldig om dit team te mogen assisteren. Het zijn stuk voor stuk vakmensen en ik heb in die twee dagen al veel geleerd. Daarnaast hebben ze humor en daar houd ik van.” Hij gaat volgend jaar weer mee, als het aan hem ligt.

Deze ervaring? “Nou, die is nieuw. Het is ontspannend hard werken in een mooie omgeving met een lekker Bosnisch Jelen biertje aan het einde van de dag. Mij hoor je niet klagen.”