Wat is er nou mooier dan op een zonnige Koningsdag op de rommelmarkt te staan om spullen te verkopen, dacht vrijwilliger Esther vandaag. De opbrengst van de verkoop gaat naar haar reis naar Bosnië.

Niet kopen, toch doneren
Volgende week zaterdag vliegt ze samen met Marijana naar Tuzla en rijden ze naar Doboj. “Er is nog tijd om geld in te zamelen. De laatste paar weken hebben allerlei vrienden, collega’s en onbekenden gedoneerd. Maar ik heb ook grote opruimting gehouden in huis. Zo kon ik op de valreep nog € 90,- krijgen voor spulletjes die toch in de weg stonden. “Grappig was dat mensen die niets van me kochten, wel een donatie wilden geven. Gewoon omdat ze niet met extra spullen naar huis wilden gaan maar het goede doel wel wilden steunen. Dat mag natuurlijk ook.” zegt Esther.

Een goed doel kiezen
“Het was druk rond de Kerkring in Nieuwe-Tonge. Anders dan andere jaren waren er veel dorpsgenoten en bezoekers. Ik heb met heel veel mensen gesproken. Natuurlijk v0or de gezelligheid omdat we elkaar al een tijd niet hadden gesproken. Automatisch krijg je vragen over het goede doel waar je voor staat. Opvallend is dat veel mensen zeker bereid zijn om te doneren. Maar dat ze het lastig vonden om een goed doel uit te kiezen waarbij ze zeker weten dat alle donaties naar het goede doel gaan. Bij veel goede doelen is het onbekend waar het geld aan wordt besteed. Bij Stichting Make Sense! is dat niet zo. Dat spreekt mij aan maar ook de mensen waarmee ik daar stond te praten.” aldus Esther.

Bekijk haar filmpje.