Helemaal vergeten te melden dat de regionale krant Goeree Overflakkee een uitgebreid artikel heeft geplaatst over Stichting Make Sense!. Kees van Wuyckhuyse en Esther van Halteren, vrijwilligers en bestuursleden, wonen op dit Zuidhollandse eiland en mochten hun verhaal vertellen.

“Zoals veel goede dingen spontaan ontstaan, zo begon onze stichting vanuit een particulier initiatief. Vlak na de oorlog, in voormalig Joegoslavië, zorgden we voor een konvooi bruikbare spullen. Daarna knapten we een plaatselijk ziekenhuis in Doboj op. Het eerste huis verbouwden we in 2013. Sindsdien bouwen we elk voorjaar een huis voor een arm gezin in Bosnië-Herzegovina.”

Kees van Wuyckhuyse, voorzitter van Make Sense!, woont in Achthuizen-Langstraat en is in het dagelijks leven architect, docent aan de Hogeschool Rotterdam en mede-eigenaar/initiatiefnemer van GreenHuus, eco-lodges op de Kabbelaarsbank. Hij is sinds 2012 bij de stichting betrokken. Twee jaar geleden vroeg hij  communicatieadviseur en tekstschrijver Esther van Halteren (Nieuwe-Tonge) om het bestuur te helpen met professionaliseren en de fondsenwerving een boost te geven. Beide ondernemers vinden vrijwilligerswerk belangrijk en zetten belangeloos hun kennis en ervaring in. (…)

Lees het artikel hier online.