Zonder inzet van mensen doe je niets.

Stichting Make Sense! heeft een aantal vrijwilligers in het bestuur en het bouwteam zitten die er al sinds het begin van de stichting bij zijn. Elk jaar komen er nieuwe mensen bij en kiezen anderen voor een ander pad.

Het bestuur bestaat altijd uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Daarnaast is een bouwteam van vakspecialisten en ervaren vrijwilligers nodig om elk jaar weer een stevig en veilig huis neer te zetten. 

Een huis kan niet gebouwd worden als er geen geld is dus zetten we het hele jaar in op goede voorlichting, promotie en werven we fondsen voor de aanschaf van materialen. Het bestuur en de andere vrijwilligers doen hun werk onbezoldigd. Maar hoe worden wij dan wel beloond?

Maak kennis met de vrijwilligers achter Stichting Make Sense! Misschien ga jij wel een keer mee op bouwreis?

Kees is sinds 2010 actief bij Make Sense! en sinds 2016 voorzitter. Hij is zelfstandig architekt met een passie voor (sociale) duurzaamheid en innovatie. Ook geeft hij les aan bouwkundigen en architecten in spé op de Hogeschool Rotterdam en ontwikkelt hij energieneutrale vakantiewoningen. Bosnië Hercegovina en Make Sense! hebben hem inmiddels volledig gegrepen. “Het is onbegrijpelijk dat op zo’n korte afstand van Nederland nog steeds mensen in zo’n erbarmelijke toestand leven. Wat we doen met Make Sense! is de bekende druppel maar het is wel een hele belangrijke. Net voldoende om het zaadje te doen ontkiemen voor een betere toekomst.”

In 2008 brak hij 2 weken voor vertrek z’n been bij het voetballen bij vv Brederodes. Dat was balen want hij moest thuis blijven. Op dat jaar na, is hij er sinds 2006 altijd bij. Ook nu verheugt hij zich weer op de bouwreis. John is lid van het bouwteam en woont in Hagestein. Samen met zijn jongste zoon Tim heeft hij een loodgietersbedrijf. “Ieder jaar is het weer anders. We zijn echt geen wereldverbeteraars. Maar we geven wel elk jaar een gezin een positieve duw naar een betere toekomst.” Met zijn vrouw Carla ondersteunt hij ook twee meisjes financieel via Stichting Doboj.

André de Vroom is in 2010 besmet geraakt met het Make Sense!-virus. Hij gaat al zes jaar met veel plezier richting Bosnië.  Tijdens de voorbereidingen is hij onderdeel van de bouwcommissie. De bouwcommissie bespreekt van te voren de plannen en de benodigde materialen. Tijdens de bouw is hij vooral bezig met het metselen van de buitenmuren om vervolgens de verdiepingsvloer en de kapconstructie te plaatsen. Sinds dit jaar is André ook bestuurslid. In het dagelijks leven is André salesmanager bij Bos Machines in Vianen, gespecialiseerd in machines voor de timmerindustrie. Samen met Eveline heeft hij twee kinderen, dochter Romee en zoon Yannick.

Esther’s partner Bernard is geboren in Zenica (Bosnië-Herzegovina). Samen hebben ze twee zoons. Het gezin komt al jaren in Bosnië. Om familie te bezoeken maar vooral om te kamperen. Esther is verhuurmakelaar & woningbeheerder maar ook communicatieadviseur. Die kennis en ervaring deelt ze graag met anderen. Sinds december 2016 ondersteunt zij, als vrijwilliger, het bestuur van Make Sense! bij de verbetering van de communicatie, het professionaliseren van de interne organisatie en de werving van sponsoren. Dat is voor haar een logische combinatie van liefde voor Bosnië en liefde voor het vak. 

Kees woont samen met zijn vrouw Loes deels in Nederland, deels in Doboj (Bosnië). In 2011 kwam hij vrijwilligers van Make Sense! tegen in Bosnië en is toen allerlei dingen voor ze gaan regelen. Elk jaar, in het voorjaar, bekijkt hij de nieuwe bouwplaats, inspecteert de bestaande fundering of zorgt dat er een fundering wordt gelegd. Daarnaast worden voorbereidingen gedaan voor de bouw, koopt hij bouwmateriaal en regelt hij slaapplaatsen voor de vrijwilligers. In 2014 werd Kees penningmeester. Gedurende het jaar rijdt of vliegt hij op eigen kosten naar Doboj om alles voor elkaar te krijgen. Kees heeft 3 kinderen en kleinkinderen. Hij werkt als bedrijfsadviseur.

Sinds januari ’92 woont Marijana in Nederland maar haar “roots” liggen in Bosnië. Door de politieke situatie heeft ze op haar 21ste haar land moeten verlaten. Marijana is professioneel fotograaf, haar specialisme is bedrijfsfotografie, zakelijke portretten en evenementen. In 2018 ging zij voor het eerst mee om een fotoreportage en videobeelden te maken. Die reis had voor haar veel betekenis. Ze wil de stichting en haar landgenoten helpen door intermediair te zijn tussen de stichting en de contacten in Bosnië. Ook gaat Marijana potentiële Nederlandse sponsors met een Bosnische achtergrond benaderen.

 

Contact

Stichting Make Sense!
p/a Houtvesterlaan 8
3903 DG Vleuten (Nederland)
info@stichtingmakesense.nl

NL69RABO 012.79.90.313
Fiscaalnr. RSIN 817526754
KvK 30222396

Make Sense heeft al heel lang een ANBI-status wat het voor bedrijven aantrekkelijk maakt om te doneren. Het bedrag is immers aftrekbaar van de belasting.

Direct overmaken is makkelijker via onze webshop.