Erik de Bruijn (24) bouwde in 2014 mee aan het huis van Branko en Zoran. Dat was zijn eerste jaar. Bij het huis van Petrovic (2015) en Todic (2016) mocht hij al wat zelfstandiger werken. “Tja, ik was toen 20 jaar. Best wel jong en onervaren. Ik ken John Stuijvenberg heel goed. Hij heeft er voor gezorgd dat ik mee mocht, maar dan wel onder goede begeleiding.”

Hoogtevrees
Deze grote blonde kerel is geboren in Vianen. In zijn vrije tijd is hij marathonroeier en boegman bij roeivereniging De DoorSlag in Nieuwegein. Na een versneld nivo 1 stroomde hij door naar nivo 2 en heeft hij daarna een mbo nivo 3 diploma gehaald. Hij is nu allround timmerman. “Ik ging toen 1 dag naar school en werkte 4 dagen. Ook voor een uitzendbureau voor timmerlieden. In 2017 ben ik begonnen bij BAM in Nieuwegein. Vooral nieuwbouwprojecten.” Erik zit daar in de ‘kappenploeg’; kerels zonder hoogtevrees die ervoor zorgen dat huizen een dak krijgen. Hij kan er veel over vertellen. Niets mooiers dan timmeren op het dak. Hij werkt altijd met een oudere, meer ervaren collega samen. “Maar ook wel eens alleen.” zegt hij. En zijn donkerblauwe ogen beginnen te glimmen.

Dakhaas
Sinds 3 maanden woont hij samen met zijn vriendin Alysha. Ze hebben samen een appartement in Vianen gekocht. Op de eerste dag heeft hij profielen gesteld en stelkozijnen geplaatst. Vandaag komen de balken op de muren en kan hij de vloerdelen spijkeren. Daarna wordt de betonnen rand gestort. Waarschijnlijk morgenochtend en dan kunnen de spanten worden geplaatst. Erik is een rustige jongen die snel contact maakt. Hij geniet met volle teugen. Op de bouwplaats wordt hij ook voor van alles en nog wat ingezet. “Ik vind het belangrijk wat voor de medemens te doen. Het is niet normaal te zien hoe blij de  mensen zijn op vrijdag als het is gelukt. Die blijdschap blijft bij mij nog lang hangen. Een eigen huis is belangrijk. Voor ons maar zeker voor hen.”