Op donderdagavond 5 april waren alle Make Sense! vrijwilligers aanwezig bij Bos Machines in Vianen voor de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst. Veel bekende gezichten maar ook drie nieuwe mensen vertrekken op 5 mei naar Doboj. De avond is bedoeld als voorbereiding op de reis.

Een eerste blik op de bouwtekeningen
Op zo’n vrijwilligeravond wordt besproken hoe het is gegaan met de fondsenwerving, hoeveel sponsorgeld we hebben ontvangen en wat we voor dat geld kunnen gaan bouwen. Kees van Wuyckhuyse tekent voor de stichting altijd het huis en maakt de bouwtekeningen. De bouwcommissie en hij bespreken dan nog even wat praktische zaken en kibbelen nog wat over bouwkundige constructies en de plek van een slaapkamerdeur op de 1e verdieping. Dat hoort er bij. Door naar de tekeningen van het huis te kijken, wordt de bouwreis al heel concreet. Binnenkort laten we de tekening zien en krijg jij ook een beeld van het nieuwe huis van Vasiljevic.

Voorpret
Om de kosten te drukken rijdt men gezamenlijk in privé auto’s via Oostenrijk in twee dagen naar Doboj. Nienke van der Sar neemt dus nog het reisschema en de autoindeling door. Er is geen zitplaats leeg en de achterbak zal straks uitpuilen. Een tas met persoonlijke spullen voor een week. Maar vooral gereedschap en klein materiaal incl. veiligheidsspullen. Door samen de reis te bespreken, begint de voorpret al. We zijn blij dat we ook dit jaar weer voldoende geld bij elkaar hebben gehaald om te kunnen gaan. Het is elk jaar spannend.

Afscheid van Nienke
Helaas nemen we ook afscheid van Nienke. Zij is er sinds het begin van de stichting bij en heeft de groep zien groeien. Natuurlijk werd zij door Kees (voorzitter) geprezen voor al haar werk als vrijwilliger tijdens de diverse reizen maar ook als bestuurslid en secretaris. De functie van secretaris komt nu vrij. We zoeken een nieuwe vrouwelijke vrijwilliger die haar werkzaamheden (langzaam) gaat overnemen. Wil je weten welke dat zijn, neem contact met haar op.

Ook Marijana Pajovic was aanwezig. Zij gaat samen met Esther van Halteren mee om verslag te doen van de reis. Je kunt ze volgen op instagram #makesenseinbosnie, via facebook.com/stichtingmakesense en hun filmpjes komen vanaf 5 mei op ons Youtube kanaal te staan. Word jij abbonnee?