Ook benieuwd naar het gezin Vasiljevic? De opnames die we in april van dit jaar hebben gemaakt van het huis, zijn nu samengevoegd met een kort interview met Stanoja Vasiljevic en zijn gezin. Hij stelt zijn kinderen aan je voor en je krijgt een beetje een beeld van de situatie daar.

Ontmoeting
Make Sense! krijgt het gezin via Stichting Hulpaktie Doboj en contacten via het Rode Kruis aangereikt. Tijdens de bouw van de familie Simic rijden onze vrijwilligers dan naar het nieuwe project om te plek te beoordelen, foto’s te maken en kennis te maken met de mensen. We houden dan via onze contactpersoon Dragan contact met ze.

Verwachtingen
Het is altijd een eerste ontmoeting waarbij we voorzichtig zijn niet te veel verwachtingen te wekken. Tenslotte hebben we het geld nog niet bij elkaar om hun huis te gaan bouwen. Mensen hoop geven en dan afzeggen is niet zo ons ding. Maar we moeten altijd wel zelf op de locatie zijn geweest om goed te kunnen beoordelen wat er nodig is en hoe het huis er uit moet zien. Op basis van die informatie maken we een begroting en worden bouwtekeningen gemaakt. Rond november buigt de bouwcommissie zich dan over de plannen. Als we het sponsorbedrag bij elkaar hebben, laten we officieel aan het gezin weten dat ze ons kunnen verwachten in het voorjaar van 2018. Tot die tijd blijft het spannend!

Ook kennis maken met het gezin Vasiljevic? Bekijk het Filmpje dat we hebben samengesteld.