Bij de bouw van het huis voor de familie Simic (2017) regende het de 1e dag ook. Gelukkig werd het daarna droog en konden we verder. Vandaag begon het mooi maar na 15.00 uur betrok het en vielen de eerste druppels. De vrijwilligers kunnen daar wel tegen maar het metselwerk niet. Zoran Gavrić heeft iemand gebeld die een tent kon brengen voor EUR 250. We twijfelen en overleggen. Misschien is het niet nodig maar we nemen toch het zekere voor het onzekere. We bellen met ene Dragan, een cafébaas en verhuurder van partytenten voor evenementen. Beter dat hij komt kijken.

Hij arriveert in een Volkswagen Golf en strompelt de bouwplaats op. Hij kijkt wat nors en verbaasd om zich heen en hoort ons verhaal aan. Marijana stelt zich voor en spreekt hem aan in het Servo- Kroatisch. Hij, Dragan, laat haar hand  niet los voordat hij heeft aangegeven op zoek te zijn naar een vrouw. Vreemd, maar okay.

Na wat onderhandelen en twee vette zoenen geeft hij aan dat hij de tent van 9 bij 11 meter wel wil komen leveren. Voor EUR 150 komt hij met wat mannen de tent over het huis zetten. De palen zijn standaard 2 meter dus die moeten opgehoogd worden tot aan de 1e balklaag van het huis. Dat wordt nog een heel gedoe. Het komt goed, zegt hij.

Na wat rondlopen, vraagt hij ons of de mannen bier en sterke drank lusten. Mhh, misschien wel maar dan graag na het werk. Drinken doen we niet tijdens het metselen. Zeker geen sterke drank. We zijn benieuwd naar de tent en hopen dat het ding blijft staan in weer en wind. Voordat hij zijn auto instapt, laat hij ons op zijn telefoon een foto zien. We turen en proberen te bepalen waar we naar kijken. Hij verontschuldigt zich een paar keer. Waarvoor? We snappen het niet. We kijken nog een keer en ontdekken dan dat we naar één van zijn naakte billen kijken. Hij is vorige week van de trap gevallen en heeft een fikse bloeduitstorting. Daarom loopt hij mank. Wij lachen en bedankten hem hartelijk.

Hij draait zich om en vraagt nog een keer of we geen leuke vrouw voor hem weten. Tja, sorry, we denken van niet. Vlak voordat de regen valt, staat de tent. Wij zijn blij. Donderdag komt hij alles weer ophalen en betalen we hem. Fijn dat er zulke mensen bestaan als hij. Een beetje gek maar heel behulpzaam. Ondanks zijn pijnlijke bil heeft hij toch meegeholpen.