Project Vasiljevic is begonnen met de aankomst van alle vrijwilligers in Doboj. Na een reis van ruim 1.500 km (met één overnachting in Oostenrijk) zijn de mannen zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur aangekomen op de plaats van bestemming. Traditiegetrouw verzamelen ze altijd bij ‘het restaurant in het bos’ ten zuiden van de stad om te eten. 

Dit jaar bestaat de groep Make Sense! vrijwilligers uit Kevin, Kees, Cor met zoon Niels, André, John, Hennie, Kees, Jeroen, IJzebrand, Andre en Teun. Ze werden opgewacht door Karel en Dickie, Dragan en Loes (vrouw van Kees) die het logeerhuis op orde hebben gebracht. Dit jaar gaan ook Esther en Marijana mee. Zij zijn vanuit Eindhoven naar Tuzla gevlogen. Na ontvangst van de huurauto was het nog 70 km rijden van Tuzal naar Doboj. Met dank aan Google Maps konden ook zij het restaurant Nationalna Kuca vinden.

Onderweg
De reis met de auto’s vanuit Nederland is goed verlopen op een enkele file na. Vliegen naar Tuzla kan trouwens vanuit Eindhoven twee keer per week op zaterdag en dinsdag met Wizzair. Je moet wel lang wachten op het piepkleine vliegveld voor je naar buiten kunt. In deze tijd van het jaar is het overigens al mooi groen en staan ook hier een aantal bomen nog mooi in bloei.

Weersvoorspelling
Na een stevige traditionele maaltijd a la mixed grill zijn we gezamenlijk vertrokken naar het apartement en het logeerhuis. In de stromende regen. De vooruitzichten voor komende week: half tot zwaar bewolkt met vanaf maandag meer zon en alle dagen tussen de 23 en 27 graden. Niet slecht!

Zondagochtend rond 9.00 uur zullen we op de bouwplaats beginnen.