De aanloop naar deze reis is vrij hectisch geweest voor haar. In de afgelopen weken maakte Mila (19) voorlopig haar laatste examens en verhuisde ze van haar studentenkamer tijdelijk terug naar het ouderlijk huis. Alles werd dus ingepakt, uitgepakt en vervolgens gauw weer ingepakt voor het vertrek naar Bosnië. Tijdens de reis hoopt ze te vinden waar ze ook in haar internationaal gerichte studie naar zoekt: contact met verschillende mensen en culturen. Hoewel ze full-time student is, is ze er niet vies van om haar handen uit de mouwen te steken. Zo bleek wel tijdens menig verbouwproject in het huis van haar ouders. 

Haar eerste ervaringen met Bosnië en de omringende landen zijn nu al een aantal jaren terug. In een aantal weken verkende ze toen de campings en dorpjes van Bosnië, Kroatie en Montenegro. Samen met haar ouders, broer en zus. De prachtige natuur en het zeer aanwezige oorlogsverleden maakten toen al een enorme indruk op haar. Ze zegt het nog vaak als ze over haar herinneringen in Bosnië vertelt: “Je kon de kogelgaten gewoon nog in de muren zien zitten.” De worsteling van de Bosniërs is duidelijk te zien. Zo heeft het gezin Djuric moeite om rond te komen en iets op te bouwen voor hun kinderen. Mila ziet het dan ook als een bijzondere kans om als vrijwilliger van Make Sense! een bijdrage te leveren.  

Als hulpkracht op de bouwplaats is ze overal en nergens te vinden tijdens de bouw. Plankjes schilderen, water inschenken of het gezin van de vorige reis bezoeken, ze maakt van alles mee! Het gezin Djuric wenst ze heel veel geluk toe. En ze hoopt dat een stevig dak boven hun hoofd het gezin zal helpen aan hun toekomst te bouwen.