Op het stuk grond kan ook hun huis staan

In mei 2019 bezochten leden van Stichting Make Sense Radana (v) en Siniša Đuric (m) en hun lapje grond in het dorpje Tekućica ten zuidoosten van Doboj. Samen met hun drie kinderen huren ze elders voor een klein bedrag het huis van iemand die in het buitenland woont. Dat blijft onzeker. Want wanneer eist de eigenaar zijn huis weer op? Al jaren kijken ze naar hun grond en hopen dat het er ooit nog eens van zal komen. Een eigen huis!

Geschoold maar werkeloos
Siniša (33) komt uit Boljanić en heeft gewerkt in een bedrijf waar ze graafmachines maakten. Hij deed daar het onderhoud aan de machines. Nu is hij dagloner en doet hij klusjes voor anderen. Radana (30) heeft een administratief economische opleiding gedaan maar werkte als naaister van bedden en matrassen in de Napco fabriek. De fabriek verhuisde naar een andere locatie en sindsdien is ook zij werkeloos. Siniša’s zus zat samen met Radana op school en zo kwam Siniša al snel bij hun over de vloer.

Stuk grond
Siniša heeft gescheiden ouders en is bij zijn grootouders opgegroeid. Zijn moeder woont in Doboj en werkt als schoonmaakster in het ziekenhuis. Met zijn vader heeft hij geen contact meer. Radana’s moeder is in 2018 overleden. Haar vader woont met haar broer op een groot stuk grond in Tekućica.  De verhouding met haar vader en broer is gelukkig goed. Radana heeft een deel van de grond geërfd en mag daar hun toekomstige huis bouwen. Misschien met hulp van Stichting Make Sense en alle vrijwilligers en donateurs.

Net als bij het gezin Gavrić (2019), lijkt Radana de broek aan te hebben. Zij is communicatief sterk en samen willen ze aan de slag. Siniša is wat verlegen. Het stel heeft gewoon pech, komt nu niet vooruit.

Het bestuur van Make Sense gunt dit stel met hun kinderen Maja (10), Nikola (9) en Dajana (7) een huis in 2020. Helpt u weer mee?