2015 – Huis Petrovic

In 2015 heeft Make Sense! een huis gebouwd voor de broers Petrovic en hun gezinnen. De twee broers woonden met hun vrouwen en 7 kinderen in een oud, koud, vervallen krotje, dat niet hun eigendom was. Daarom moesten ze regelmatig verkassen. Een zeer schrijnende situatie. De broer zijn zeer welwillend maar kunnen geen vast werk vinden en werken daarom af en toe. En doen alles wat ze aangeboden krijgen.

Via via hadden zij wel het geluk dat zij een stuk grond geschonken kregen. Helaas wel op een zeer steile helling en vrij lastig te bereiken (daarom ook aan hen ‘cadeau gedaan’) wat een behoorlijke uitdaging was qua bouw. Toen we zeker wisten dat de grond hun eigendom was, wilden we hen graag helpen.

De broers konden in eerste instantie niet geloven dat wij voor hen een huis gingen bouwen en dat ze daarvoor niks hoefden te betalen. Omdat het jaar zo’n enorm groot project was, is een deel van de vrijwilligers 3 dagen eerder uit Nederland vertrokken. Van 28 mei tot 6 juni is er door alle vrijwilligers een megaprestatie neergezet. Bouwden we andere jaren 1 huis in 5 dagen, dit jaar waren het er 2 in 7 dagen. Onvoorstelbaar hoeveel werk er is verzet in deze 7 dagen. De broers Petrovic en hun vrouwen hebben hard mee geholpen en met de financiële steun van Make Sense! is het huis verder afgewerkt door Bosnische vakmensen samen met de broers en konden zij voor het intreden van de winter nog in huis nieuwe huis gaan wonen.