2014 – Huis Branko & Zoran

In 2014 hebben we voor Branko en zijn Zoran een nieuw huis gebouwd. Het Rode Kruis bracht ons in contact met deze familie en de noodzaak om iets voor ze te doen werd direct duidelijk.

Branko heeft nauwelijks werk, alleen af en toe als grafdelver, maar in de kleine gemeenschap waar ze wonen brengt dat weinig op. Moeder is er enige tijd geleden vandoor gegaan. Branko zorgt dan ook alleen voor z’n zoon Zoran. Zoran heeft in 2012 een herseninfarct gehad en is nu (geestelijk) gehandicapt. Hij zal nooit voor zichzelf kunnen zorgen.

Het huis waar ze in woonden stond op instorten en werd gedeeld met een oom die ook eigenaar van het huis is. Branko en z’n zoon wonen in een kamer van 4 x 4 meter waar alles in moet gebeuren: koken, wonen, slapen. Een trieste en uitzichtloze situatie.

Daarom heeft Make Sense! in 2014 een prachtig nieuw huis voor Branko gebouwd. Branko en Zoran hebben beiden heel hard mee geholpen met de bouw van hun nieuwe huis en het resultaat mag er zijn!

Toen de vrijwilligers van Make Sense! in september vertrokken moest er nog het een en ander afgemaakt worden. Dat is gedaan door plaatselijke vaklieden die door Make Sense! gefinancierd zijn.