Zele, Mira en oma konden het niet geloven toen ze zagen dat we er echt waren. Ze hadden het natuurlijk al wel gehoord, en de fundering was al gestort, maar dat het echt zou gebeuren… dat er echt mensen vanuit Nederland zouden komen om een huis voor ze te bouwen…
Zele zei: “Dat gebeurt alleen maar in een film”.

“Vijf dagen lang hebben we samen met Zele en Mira gebouwd aan hun huis dat ontworpen is door Make Sense!. Het was een zeer geslaagd project in alle opzichten. Deze mensen hadden het erg hard nodig want ze woonden in een houten bouwval, kleiner dan de schuurtjes in Nederland. Met z’n 3-en in één ruimte waar ze sliepen, kookten en woonden. Nu hebben ze een volwaardig huis, niet te groot, want anders kunnen ze het niet warm stoken maar groot genoeg voor de nodige bewegingsruimte en privacy.

Dit is mijn huis
Zele en Mira hebben veel meegeholpen met het bouwen, dat is fijn want zo is het ook echt hun huis waar ze zelf aan gebouwd hebben. Als er mensen langs kwamen om te vragen wat er gebouwd werd zei Zele heel trots: “Dit is mijn huis”. Na het vertrek van de vrijwilligers is er elektriciteit gelegd, gestuct, zijn de kozijnen, ramen en deuren geplaatst en is er laminaat gelegd door de plaatselijke vakmensen onder leiding van Dragan onze tolk en steun en toeverlaat. Toen begon het er al op te lijken. Nu staan al de meubels in het huis en is de keuken klaar. De familie is dan ook uit hun krotje in het huis getrokken. Het is nog wat onwennig voor ze in zo’n ‘groot’ huis met een eigen kamer voor Zele en Mira en een aparte voor oma. Maar het gaat snel wennen, zeker als het straks slecht weer wordt en ze lekker warm en droog zitten.”

Bekijk hieronder een paar foto’s van het project: