2006 – Ziekenhuisklus

Het bezoek en de kinderen lieten zo een diepe indruk na dat Dorathé en haar collega Meriam Verhoef al snel besloten in 2006 opnieuw, dit keer op privé-initiatief, naar Bosnië te gaan.

Het tehuis werd weer bezocht en ook het inmiddels door PrintRun financieel geadopteerde jongetje Bozidar. Bovendien brachten Dorathé en Meriam een indrukwekkend bezoek aan het streekziekenhuis Sveti Apostol Luka in Doboj. Dorathé en Meriam werden gegrepen door de armoede en de nog steeds zichtbare gevolgen van de oorlog. Bovenal waren ze onder de indruk van de wens van de lokale bevolking om de problemen aan te pakken. Ze zagen echter hun onmacht door gebrek aan geld en middelen.

Opknappen psychiatrische afdeling
Dorathé en Meriam wisten dat zij wél iets konden doen en besloten daarom tot actie. In de nazomer van 2006 deden zij een oproep aan vrienden en
bekenden om in mei 2007 met hen mee te gaan naar Doboj om de psychiatrische afdeling van het streekziekenhuis op te knappen. En met succes! In korte tijd meldden 25 bevlogen vrijwilligers zich aan.

Oprichting
Het werd de hoogste tijd om het nog serieuzer aan te pakken. Er werd een bestuur en denktank samengesteld die op 31 oktober 2006 voor het eerst
bij elkaar kwamen. Besloten werd om twee doelen tegelijk te realiseren: het oprichten van de stichting en alles wat daar bij komt én de voorbereidingen voor de reis naar Doboj in mei 2007 te treffen. Op 15 januari 2007 werd stichting Make Sense! officieel opgericht.