Kees van Wuyckhuyse

Kees van Wuyckhuyse

architekt, voorzitter

“Onder slechte omstandigheden op zoek gaan naar een goede oplossing is voor een architekt een uitdaging. Ik ben altijd weer blij als het gelukt is.”

Kees is sinds 2010 actief bij Make Sense! en sinds 2016 is hij voorzitter. Hij is zelfstandig architekt met een passie voor (sociale) duurzaamheid en innovatie. Ook geeft hij les aan bouwkundigen en architecten in spé op de Hogeschool Rotterdam en ontwikkelt hij hele duurzame Tiny Huisjes. Bosnië Hercegovina en Make Sense! hebben hem inmiddels volledig gegrepen. “Het is onbegrijpelijk dat op zo’n korte afstand van Nederland nog steeds mensen in zo’n erbarmelijke toestand leven”. Wat we doen met Make Sense! is de bekende druppel maar het is wel een hele belangrijke. Net  voldoende om het zaadje te doen ontkiemen voor een betere toekomst.

John Stuijvenberg

John Stuijvenberg

bouwteamlid

 

“De kinderen van zo’n gezin hebben het meest aan wat wij doen. Je bouwt letterlijk voor hun toekomst.”

 

Kees de Rijk

Kees de Rijk

penningmeester, inkoper

 

Iets doen voor je medemens maakt je gelukkig.”

Kees woont samen met zijn vrouw Loes deels in Nederland, deels in Doboj (Bosnië). In 2011 kwam hij vrijwilligers van Make Sense! tegen in Bosnië en is toen allerlei dingen voor ze gaan regelen. Want hij heeft veel contacten in Bosnië. Elk jaar, in het vroege voorjaar, bekijkt hij de nieuwe bouwplaats, inspecteert de bestaande fundering of zorgt dat er een fundering wordt gelegd. Daarnaast worden voorbereidingen gedaan voor de bouw, koopt hij bouwmateriaal in en regelt hij alvast slaapplaatsen voor de vrijwilligers. In 2014 werd Kees penningmeester van de stichting. Gedurende het jaar rijdt of vliegt hij op eigen kosten naar Doboj om alles voor elkaar te krijgen. Kees heeft drie kinderen en drie kleinkinderen en werkt als bedrijfsadviseur.

Nienke van der Sar

Nienke van der Sar

secretaris

 “Ook op kleine schaal kun je het verschil maken.”

Nienke is Make Sense! vrijwilliger van het eerste uur. Al actief sinds de oprichting in 2007. Gedurende het jaar zorgt ze voor een goede verslaglegging van de bestuursvergaderingen en neemt zij veel organisatorische werkzaamheden op zich zoals voorbereiden van de jaarlijkse reis, het informeren van de vrijwilligers, communicatie met donateurs en sponsoren en het organiseren van diverse fondsenwervingsactiviteiten. Als moeder van twee jongens kan ze niet elk jaar mee naar Bosnië. Maar als ze gaat, staat ze ook op de bouwplaats haar mannetje. Nienke is office manager bij Online Dialogue en secretaris binnen het bestuur van Make Sense!

Andre de Vroom

Andre de Vroom

bouwteamlid

Het contrast met Nederland is zo groot. Dat maakt elke keer weer diepe indruk. Op ons en op hen.”

André de Vroom is in 2010 besmet geraakt met het Make Sense!-virus. Hij gaat al zes jaar met veel plezier richting Bosnië.  Tijdens de voorbereidingen is hij onderdeel van de bouwcommissie. De bouwcommissie bespreekt van te voren de plannen en de benodigde materialen. Tijdens de bouw is hij vooral bezig met het metselen van de buitenmuren om vervolgens de verdiepingsvloer en de kapconstructie te plaatsen. Sinds dit jaar is André ook bestuurslid. In het dagelijks leven is André salesmanager bij Bos machines in Vianen, gespecialiseerd in machines voor de timmerindustrie. Samen met Eveline heeft hij twee kinderen, dochter Romee (20) en zoon Yannick (18).

Esther van Halteren

Esther van Halteren

adviseur bestuur & communicatie

Kennis en ervaring moet je delen. Zo maken we volgende generaties wijs.”

Esther’s partner Bernard is geboren in Zenica (Bosnië-Herzegovina). Samen hebben ze twee zoons. Het gezin komt al jaren in Bosnië. Om familie te bezoeken maar vooral om te kamperen. Esther is communicatieadviseur en -coach. Zij deelt graag haar kennis en ervaring. Sinds december 2016 ondersteunt zij, als vrijwilliger, het bestuur van Make Sense! bij de verbetering van de communicatie, het professionaliseren van de interne organisatie en de werving van sponsoren. Dat is voor haar een logische combinatie van liefde voor Bosnië en liefde voor het vak. 

Contact

Stichting Make Sense!
p/a Bokkeduinen 6
3452 JN Vleuten (Nederland)
info@stichtingmakesense.nl

NL69RABO 012.79.90.313
Fiscaalnr. RSIN 817526754
KvK 30222396

Make Sense heeft al heel lang een ANBI-status wat het voor bedrijven aantrekkelijk maakt om te doneren. Het bedrag is immers aftrekbaar van de belasting.

Direct overmaken is makkelijker via onze webshop.